Jablkové řezy s kakaem a polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 180 g Cukr moučkový
  • 400 ml Mouka pšeničná hrubá
  • 200 ml Cukr krupice
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 200 ml Mouka pšeničná hladká
  • 4 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 4 ks Jablka
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Marmeláda višňová
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 788 kcal
  • Sacharidy 122 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 92 mg
  • Draslík 300.7 mg
  • Vláknina 6984.3 mg
  • Vitamín A 6984.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr, vejce, mléko a olej rozšleháme v míse, přisypeme citronovou kůru, skořici a kakao smíchané s oběma druhy mouky, sody a kypřícím práškem. Jako poslední vmícháme hrubě nastrouhaná jablka bez slupky a jádřinců. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme zhruba půl hodiny v předehřáté troubě. Že je těsto upečené, poznáme podle toho, že když do těsta vpíchneme naostřenou špejli, těsto se jí nechytá.

  • 2

    Vychladlé řezy tence potřeme marmeládou a poté bílkovou polevou. Necháme zaschnout.

  • 3

    Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem a citronovou šťávou, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.

Komentáře k receptu