Jablkové řezy s čokoládovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 240 g Cukr krupice
  • 350 g Jablka
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 127.2 mg
  • Draslík 317.7 mg
  • Vláknina 5230.9 mg
  • Vitamín A 5230.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme hrubou mouku, přidáme celá vejce, cukr, oloupaná, nastrouhaná jablka, mleté ořechy, vanilkový cukr, prášek do pečiva, skořici a olej. Umícháme těsto, které vlijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku.

  • 2

    Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

  • 3

    Po upečení ještě teplý moučník přelijeme čokoládovou polevou a po vychladnutí nakrájíme na řezy.

Komentáře k receptu