Taštičky s vepřovou náplní
Suroviny
- 350 g Listové těsto
 - 115 g Vepřové maso mleté
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1816 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 190 g
 - Sodík 66 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 72.2 mg
 - Draslík 228.4 mg
 - Vláknina 3450.2 mg
 - Vitamín A 3450.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 16 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme nádivku. V pánvi rozpálíme olej a 3-4 minuty na něm osmahneme nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek a nasekaný tymián. Přidáme mleté maso, zaprášíme sladkou paprikou, za stálého míchání restujeme do zhnědnutí masa. Ochutíme solí, pepřem, přemístíme do mísy, necháme vychladnout. Nakonec přidáme natvrdo uvařené vejce, nakrájenou okurku a nasekanou petrželku.
 - 
                                2
Těsto na pomoučené pracovní ploše prohněteme a rozválíme na čtverec o straně cca 40 cm. Z něj vykrojíme 12 placek. Doprostřed každé dáme lžíci nádivky, okraje navlhčíme vodou a přehneme tak, aby vznikla taštička.
 - 
                                3
Ve velké pánvi nebo fritovacím hrnci rozpálíme olej na teplotu 190 °C, postupně vkládáme taštičky a smažíme 1-2 minuty do zlatohněda. Po vyjmutí necháme okapat na papírové utěrce a uchováme teplé nebo ihned podáváme.