Pařížský řízek (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Vejce slepičí
  • 20 g Sůl
  • 1000 g Telecí kýta
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 69.45 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 880 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 135.8 mg
  • Draslík 393.2 mg
  • Vláknina 1290 mg
  • Vitamín A 1290 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a plátky mírně osolíme. Ponoříme je do osoleného těstíčka připraveného z mouky a mléka s přísadou hrášku a po částečném odkapání je zvolna usmažíme v horkém oleji dozlatova.

  • 2

    Okapané řízky potřeme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu