Těstovinové mušle plněné ricotou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Anglická slanina
  • 60 g Cibule
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Těstoviny Conchiglie
  • 250 g Omáčka na těstoviny
  • 750 g Ricotta
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 827 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 749.5 mg
  • Vláknina 8635 mg
  • Vitamín A 8635 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.2 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.

  • 2

    Nakrájenou cibuli a anglickou slaninu smažíme na oleji, průběžně promícháváme, při střední teplotě asi 3 minuty, až slanina mírně zhnědne a cibule změkne. Přidáme nasekaný špenát, krátce podusíme, vmícháme sýr ricotta.

  • 3

    Uvařené těstoviny naplníme směsí a posypeme parmezánem. Potom těstoviny rozložíme na studený grilovací plech mírně vytřený olejem a zapékáme je při střední teplotě asi 3 minuty dozlatova.

  • 4

    Omáčku na těstoviny prohřejeme v hrnci a horkou nalijeme do hlubších talířů. Do omáčky urovnáme zapečené těstoviny a servírujeme.

Komentáře k receptu