Pikantní salát s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Kaštany vodní
  • 1 kávová lžička Galgan
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 4 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Citronová tráva
  • 5 ks Máta
  • 4 ks Kafirové listy
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 hrnek Kokosový krém
  • 0.5 hrnek Kešu oříšky pražené
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Cukr palmový
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 965 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 563 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 128.6 mg
  • Draslík 2110.3 mg
  • Vláknina 3971 mg
  • Vitamín A 3971 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z masa odstraníme kůži a přebytečný tuk a vložíme do větší nádoby. Potřeme rozmačkaným česnekem, sójovou omáčkou a lžící oleje. Necháme 1 - 2 h marinovat. Poté maso osmahneme cca 3 - 4 minuty po obou stranách na rozpáleném oleji, vyjmeme a necháme vychladnout.

  • 2

    V kastrůlku povaříme kokosový krém s rybí omáčkou, limetkovou šťávou a palmovým cukrem. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí a pak hrnec odstavíme.

  • 3

    Maso nakrájíme na plátky, přidáme na plátky pokrájené vodní kaštany, opražené kešú oříšky, nadrobno nakrájenou šalotku, nasekané limetkové lístky a citronovou trávu, nakrájený galgan, najemno nasekané chilli papričky bez semínek, nadrobno pokrájenou jarní cibulku a mátové lístky.

  • 4

    Salát přelijeme kokosovým dresinkem, důkladně promícháme. Na talíře naaranžujeme salátové listy, rozdělíme na ně salát, dozdobíme snítkami koriandru, případně nakrájenými chilli papričkami a podáváme.

Komentáře k receptu