Telecí játra se slaninou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1122 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 272.7 mg
- Draslík 284.6 mg
- Vláknina 1407 mg
- Vitamín A 1407 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Telecí játra očistíme, omyjeme v tekoucí vodě a zbavíme blan. Protkneme je hranolky slaniny a opepříme je. 
- 
                                2Na polovině tuku dorůžova osmažíme cibuli nakrájenou na plátky a částečně ji zalijeme vodou. 
- 
                                3Do základu vložíme opepřená játra a pod poklicí zvolna dusíme doměkka. Občas přeléváme vzniklou šťávou. 
- 
                                4Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou z druhé poloviny tuku a z hladké mouky, zalijeme ji teplou vodou a rozmícháme. Podle potřeby přisolíme a nejméně 20 minut vaříme. 
- 
                                5Nakonec omáčku procedíme. 
- 
                                6Při podávání játra krájíme na plátky a přeléváme omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        