Kuřecí červené kari
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 2 kávová lžička Garnátová pasta
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 6 ks Kuřecí prsa
 - 8 ks Chilli paprička
 - 2 ks Limetka
 - 3 ks Citronová tráva
 - 3 stroužek Česnek
 - 1.25 dl Vývar drůbeží
 - 4 dl Kokosové mléko
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 856 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 1139 mg
 - Bílkoviny 71 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 192 mg
 - Draslík 2667.8 mg
 - Vláknina 3787.5 mg
 - Vitamín A 3787.5 mg
 - Vitamín B6 2.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.6 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mixéru dáme všechny přísady na červené kari - chilli papričky, zázvor, citronovou trávu, stroužek česnek, garnátovou pastu, limetky, koriandr, kmín, sůl a pepř. Vše rozmixujeme.
 - 
                                2
Rozehřejeme v pánvi olej, osmahneme na něm pokrájený česnek, vmícháme kari pastu, povaříme 15 vteřin. Přiléváme za neustálého míchání kokosové mléko, přidáme pokrájené kuřecí maso, promícháme s omáčkou a povaříme cca 5 minut.
 - 
                                3
Přidáme rybí omáčku, kuřecí vývar, promícháme, povaříme 2 minuty.
 - 
                                4
Kuřecí kari přendáme do ohřáté servírovací mísy a podáváme.