Skopové s artyčoky
Suroviny
- 500 g Artyčoky
- 360 g Cibule
- 6 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 80 g Rajčata
- 750 g Skopová plec
- 6 g Bobkový list
- 6 g Tymián čerstvý
- 6 g Rozmarýn čerstvý
- 40 ml Olej olivový
- 300 ml Víno bílé
- 300 ml Vývar drůbeží
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 820 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 55 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 738.1 mg
- Vláknina 18951 mg
- Vitamín A 18951 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso a cibuli pokrájíme na větší kousky a osmahneme na rozpáleném oleji. Poprášíme moukou a podlijeme vínem a vývarem. Osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek, pokrájené rajče a bylinky. Směs uvedeme k varu.
-
2
Artyčoky zbavíme stonků a tvrdých štětů, rozčtvrtíme a přidáme do směsi. Přiklopené dusíme 120 minut, dle potřeby doléváme vodu.