Penne s hovězím masem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 60 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Strouhanka
  • 10 g Bazalka
  • 80 g Paprika červená
  • 100 g Těstoviny Penne
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 150 g Mozzarella
  • 125 ml Víno červené
  • 60 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 825 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 142.9 mg
  • Draslík 715 mg
  • Vláknina 3577.5 mg
  • Vitamín A 3577.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a odložíme.

  • 2

    Zamícháme mleté maso, nakrájenou cibuli, polovinu strouhanky, strouhaný parmezán, bazalku a vejce. Z množství, které se vejde na navršenou lžičku, tvarujeme kuličky, které důkladně osmažíme na oleji, osušíme na papírových ubrouscích a rozložíme do pekáče nebo zapékací mísy.

  • 3

    Do oleje, ve kterém se opékaly masové kuličky, vložíme kolečka cibule a drcený česnek a mícháme je na mírném ohni, dokud cibule nezměkne. Přidáme kolečka papriky, plátky žampionů a smažíme asi 2 minuty. Vmícháme rajčatový protlak, víno a vodu a omáčku přivedeme za průběžného promíchávání k varu. Zamícháme do ní těstoviny, sůl a pepř a nalijeme ji do pekáče na masové kuličky.

  • 4

    Zapečeme je bez pokličky 30-35 minut, potom posypeme mozzarellou a zbývající strouhankou a zapékáme ještě asi 10 minut.

Komentáře k receptu