Medová smetanová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Grapefruity
  • 1 ks Pomeranče
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 4.3 mg
  • Draslík 467.8 mg
  • Vláknina 9798 mg
  • Vitamín A 9798 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zázvorový kořen nastrouháme, cibuli nasekáme a společně podusíme na rozehřátém másle. Poté přilijeme vývar, ocet a citronovou šťávu a asi 15minut provaříme do zhoustnutí.

  • 2

    Přimícháme dílky pomeranče a citrusu, zahustíme základní světlou omáčkou a dochutíme medem.

  • 3

    Omáčka je vhodná k rybám, zejména k pstruhovi.

Komentáře k receptu