Pivní polévka se žloutky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 250.8 mg
  • Draslík 27.3 mg
  • Vláknina 56 mg
  • Vitamín A 56 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozšleháme v pivu žloutky s cukrem a za stálého míchání zahříváme, ale polévka se nesmí vařit, aby se žloutky nesrazily.

  • 2

    Na závěr do polévky zašleháme máslo, osolíme a opepříme. Na talířích zdobíme posekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu