Pivní polévka se skořicí
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
 - 3 krajíc Chléb konzumní
 - 300 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Skořice celá
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 85 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 196.1 mg
 - Draslík 84.5 mg
 - Vláknina 17268 mg
 - Vitamín A 17268 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 124.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci zahříváme pivo. Přidáme máslo, cukr, koření a sůl a necháme přejít varem.
 - 
                                2
V mezičase v misce rozšleháme žloutky ve smetaně.
 - 
                                3
Krutony připravíme z chleba, který nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.
 - 
                                4
Když se polévka začne vařit, odstavíme ji a zašleháme do ní smetanu se žloutky. Už nevaříme.
 - 
                                5
Polévku servírujeme s chlebovými krutony.