Pivní polévka se skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 3 krajíc Chléb konzumní
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Skořice celá
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 196.1 mg
  • Draslík 84.5 mg
  • Vláknina 17268 mg
  • Vitamín A 17268 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 124.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci zahříváme pivo. Přidáme máslo, cukr, koření a sůl a necháme přejít varem.

  • 2

    V mezičase v misce rozšleháme žloutky ve smetaně.

  • 3

    Krutony připravíme z chleba, který nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.

  • 4

    Když se polévka začne vařit, odstavíme ji a zašleháme do ní smetanu se žloutky. Už nevaříme.

  • 5

    Polévku servírujeme s chlebovými krutony.

Komentáře k receptu