Zmrzlina z kávy

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Cukr moučkový
  • 100 g Káva zrnková
  • 1000 ml Mléko plnotučné
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 10 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 634.5 mg
  • Draslík 63.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1034.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu kávy umeleme a polovinu kávových zrn nadrtíme na jemno. Zakapeme trochou horkého mléka, necháme louhovat. Mezitím připravíme hmotu na zmrzlinu.

  • 2

    V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké plnotučné mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Mléko s kávou mezitím zhnědlo, opatrně jej s kávou přimícháme do hmoty na zmrzlinu, čímž ji obarvíme.

  • 3

    Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.

Komentáře k receptu