Zmrzlina s vanilkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 385.2 mg
 - Draslík 33.3 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 620.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kousek celé vanilky a vanilkovou tresť nalijeme do vroucí smetany, minutu povaříme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme hmotu na výrobu zmrzliny.
 - 
                                2
V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až začne tuhnout, tak ji okamžitě sundáme z plotýnky. Hmota se nesmí vařit. Ze smetany vyjmeme celou vanilku a ochucenou smetanu vmícháme do hmoty na zmrzlinu.
 - 
                                3
Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazíme.