Chlebová polévka se šlehačkou a pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 450 g Chléb konzumní
  • 3 krajíc Chléb konzumní
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.35 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 39.3 mg
  • Draslík 0.7 mg
  • Vláknina 90.9 mg
  • Vitamín A 90.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chleba nakrájíme na kostky a necháme asi hodinu namáčet v hrnci s pivem a mlékem. Poté asi půl hodiny vaříme, rozmixujeme a znovu provaříme spolu s ustrouhanou citronovou kůrou, solí a cukrem. Před koncem varu zašleháme smetanu.

  • 2

    V mezičase připravíme krutony. Chleba nakrájíme na kostičky a na sádle orestujeme.

Komentáře k receptu