Chlebová polévka se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Sýr Čedar
  • 250 g Smetana
  • 20 g Petržel - nať
  • 5 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 589 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 78.8 mg
  • Draslík 188.9 mg
  • Vláknina 1864.3 mg
  • Vitamín A 1864.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji. Přikládáme tenké krajíce černého chleba, slabé plátky sýra, posypeme mletou paprikou. Ihned zalijeme horkou vodou, necháme probublat a dřevěnou vařečkou promícháme.

  • 2

    Ochutíme solí, pepřem, vsypeme kmín a za častého promíchání vaříme až do rozvaření chleba. Stáhneme ze sporáku, vmícháme kysanou smetanu, promícháme.

  • 3

    Polévku ihned podle porcí rozdělíme do jednotlivých polévkových misek a podáváme. Porce s polévkou posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu