Jehněčí směs se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brokolice
  • 100 g Hrášek
  • 500 g Jehněčí maso
  • 40 g Med včelí
  • 100 g Ořechy Kešu
  • 20 g Zázvor celý
  • 200 g Paprika zelená
  • 10 g Škrob jemný kukuřičný gustin
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Sherry brandy
  • 40 ml Olej sezamový
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 639 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 545.5 mg
  • Vláknina 9695 mg
  • Vitamín A 9695 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1190.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve wok pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájený česnek a zázvor a 1 minutu restujeme. Přidáme jehněčí maso nakrájené na nudličky a osmažíme dohněda. Maso vyjmeme a odložíme.

  • 2

    Do pánve nasypeme cibuli nakrájenou nadrobno, smažíme 3 minuty a zalijeme sojovou omáčkou. Přidáme med a kuřecí vývar, chvíli povaříme a nakonec vlijeme sherry smíchané se škrobem. Omáčku povaříme, dokud nezhoustne. Vrátíme na pánev maso, přidáme papriku na nudličky, oříšky, brokolici a hrášek, minutu restujeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu