Jehněčí směs s cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí maso
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Pórek
  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 200 g Fazolové lusky
  • 250 ml Voda pitná
  • 400 ml Protlak rajčatový sterilovaný
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Harissa pasta
  • 4 ks Tuřín
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 701 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 468 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 919.8 mg
  • Vláknina 20339.8 mg
  • Vitamín A 20339.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1479.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme všechny suroviny. Maso nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky a pórek na kolečka. Tuříny oloupeme a rozčtvrtíme.

  • 2

    Ve wok pánvi rozpálíme olej a dáme smažit za občasného promíchání maso s prolisovaným česnekem. Po dvou minutách přidáme houby, ochutíme Harissa pastou, solí a pepřem dle vlastní chuti. Dvě minuty smažíme, poté dáme včetně masa stranou.

  • 3

    Do pánve teď vložíme scezenou cizrnu, tuřín, vše zalijeme vodou a rajčatovým protlakem. Zakryjeme pokličkou a necháme pět minut dusit. Po pěti minutách přidáme maso a žampiony, necháme dusit dalších pět minut.

  • 4

    Na závěr zahustíme smetanou, přidáme šťávu z limetky (včetně nastrouhané kůry), lusky hrášku, popřípadě dochutíme solí a pepřem. Podusíme další tři minuty a můžeme podávat.

Komentáře k receptu