Jehněčí směs pikantní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 80 g Tuk
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 25 g Sůl
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Česnek
  • 1000 g Jehněčí maso
  • 200 g Protlak rajčatový
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 984 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 87.6 mg
  • Draslík 25.3 mg
  • Vláknina 1456 mg
  • Vitamín A 1456 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 950.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky (8-12ks na porci).

  • 2

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme maso, krátce je osmahneme, zaprášíme prosátou moukou a za stálého míchání znovu osmahneme. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a za občasného promíchání dusíme pod poklicí doměkka.

  • 3

    Zhruba po 20 minutách dušení přidáme očištěný celer a mrkev nakrájené na malé hranolky, rajčatový protlak a česnek utřený se solí.

  • 4

    Vše dodusíme doměkka.

Komentáře k receptu