Karotka s tuňákem a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Tuňák v oleji
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Karotka baby
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 105 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 128.3 mg
  • Draslík 120.5 mg
  • Vláknina 226 mg
  • Vitamín A 226 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo (asi 12 minut) a oloupeme. Nasekáme bílky a žloutky zvlášť.

  • 2

    Do mísy nastrouháme očištěnou karotku, přidáme tuňáka i s olejem, citronovou šťávu a vše promícháme.

  • 3

    Salát ozdobíme nasekanými žloutky a bílky.

  • 4

    Nakonec posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu