Kořeněná kýta pečená na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 198 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 ml Ocet kvasný lihový
  • 60 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Nové koření celé
  • 4 ks Hřebíček
  • 7 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1.5 kg Vepřová kýta
  • 0.13 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 794 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 168 mg
  • Draslík 1504.1 mg
  • Vláknina 28355 mg
  • Vitamín A 28355 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 84.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme marinádu z půl litru piva, octa, koření a bylinek. Do marinády naložíme maso a pod přikrytím necháme v chladničce přes noc marinovat. Poté maso na másle s olejem osmažíme ze všech stran.

  • 2

    Osmažené maso vložíme do zapékací mísy, přelijeme marinádou, zbylým pivem a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba tři hodiny.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme do kastrolu, zahustíme moukou, kterou jsme rozšlehali ve vodě, a dobře provaříme. Maso necháme zchladnout, nakrájíme na plátky a v omáčce necháme prohřát.

Komentáře k receptu