Kořeněná vepřová kýta pečená v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová kýta
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 2 hrst Kopřiva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 67 mg
  • Draslík 624.6 mg
  • Vláknina 7351.8 mg
  • Vitamín A 7351.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky a přidáme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli, omyté, nasekané kopřivy, očištěný, na kolečka nakrájený pórek a nasekaný česnek. Promícháme, osolíme, okořeníme a zalijeme pivem a olejem. Znovu promícháme a necháme odležet.

  • 2

    Připravenou masovou směs zabalíme do alobalu a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.

  • 3

    Podáváme s opečenými bramborami.

Komentáře k receptu