Slepičí maso s pepřem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Slepice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 dl Vývar slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 571 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 144.8 mg
  • Draslík 475.8 mg
  • Vláknina 6122.3 mg
  • Vitamín A 6122.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme nasekanou petrželku, oloupanou a nastrouhanou mrkev, osmahneme a chvíli podusíme.

  • 2

    Očištěné a omyté slepičí maso vykostíme, nakrájíme na kostičky, osolíme a přidáme k zelenině. Dusíme ve vlastní šťávě a podle potřeby podléváme vývarem. Šťáva má sahat jen do poloviny kostiček masa.

  • 3

    Nakonec přidáme rozdrcené kuličky pepře a rajčatový protlak, zaprášíme moukou a dodusíme doměkka.

Komentáře k receptu