Plněné kotlety dušené na pivu
Suroviny
- 30 g Slanina vepřová
- 120 g Játra drůbeží
- 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vepřové kotlety
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 8 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 24 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 86.1 mg
- Draslík 477.9 mg
- Vláknina 1197 mg
- Vitamín A 1197 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V silnějších kotletách uděláme kapsu. 
- 
                                2Náplň připravíme ze slaniny, kterou nakrájíme nadrobno, rozškvaříme, vložíme drobně pokrájená játra, orestujeme, poté osolíme a opepříme. 
- 
                                3Do každé kapsy v kotletě vložíme díl náplně, kapsu uzavřeme jehlou, osolíme a z obou stran obalíme v mouce. 
- 
                                4Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle s olejem, naskládáme na ni kotlety, orestujeme z obou stran, přelijeme pivem a pod poklicí dusíme. 
- 
                                5Když je maso měkké, vyjmeme je na talíř, do šťávy zašleháme strouhanku a chvíli provaříme. 
- 
                                6Do omáčky vrátíme kotlety, prohřejeme, zasypeme jemně nasekanou petrželovou natí a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        