Zapečené gnocchi s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 568 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 573 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 218.5 mg
  • Draslík 1024.6 mg
  • Vláknina 14202.8 mg
  • Vitamín A 14202.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slupce uvařené brambory prolisujeme, přidáme polovinu másla, žloutky, mouku, sůl a pepř. Vypracujeme těsto, vytvarujeme asi 2 cm silné válečky, nakrájíme je na plátky. Vidličkou je zmáčkneme a necháme chvíli odpočinout.

  • 2

    Připravené gnocchi vaříme v osolené vodě a když vyplavou na povrch, vyjmeme je a necháme okapat.

  • 3

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na dílky. Zapékací mističky vymažeme tukem a rozdělíme do nich gnochi, rajčata a na kolečka nakrájené cibulky. Posypeme nastrouhaným sýrem a vločkami zbylého másla.

  • 4

    Zapékáme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu