Zapečené gnocchi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Mozzarella
  • 500 g Bramborové noky
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 715 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 39.8 mg
  • Draslík 465.9 mg
  • Vláknina 6290.3 mg
  • Vitamín A 6290.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriku zbavíme semen a společně s cibulí nasekáme najemno.

  • 2

    Poté doměkka orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme další cca minutu. Přidáme loupaná rajčata, gnocchi, promícháme, přivedeme k varu a cca 15min zvolna provaříme, až omáčka zhoustne.

  • 3

    Ochutíme solí, pepřem, vmícháme bazalkové lístky a směs přemístíme do zapékací mísy.

  • 4

    Posypeme mozzarellou a několik minut zapečeme pod rozpáleným grilem v troubě tak, aby sýr zezlátl. Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu