Křehké řezy s tvarohovou nádivkou a rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 220 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Cukr vanilka
  • 150 g Cukr moučkový
  • 400 g Tvaroh měkký
  • 50 g Rozinky tmavé
  • 0.25 ks Citrony
  • 2 ks Mandle
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.125 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1099 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 423 mg
  • Draslík 362.1 mg
  • Vláknina 14069.4 mg
  • Vitamín A 14069.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 11.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku a nastrouhanou citronovou kůru nasypeme na vál, nožem do ní rozsekáme máslo, uděláme důlek, přilijeme studenou vodu s rozšlehanými žloutky a rychle vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme ztuhnout. Poté jej rozdělíme na dva díly a vyválíme na obdélníky. Jeden z nich přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme tvarohovou nádivkou a zakryjeme druhým plátem těsta. Okraje přitiskneme a koláč pečeme v rozpálené troubě do růžova.

  • 2

    Hotový posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychadnout, nakrájíme a podáváme.

  • 3

    Na nádivku smícháme v míse moučkový cukr, žloutky, citronovou kůru, přidáme měkký tvaroh, očištěné rozinky, hořké mandle, mletou vanilku a zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

Komentáře k receptu