Zapečený chřest po milánsku s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kostka Cukr kostkový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sýr Parmezán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Chřest bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 95 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 9.1 mg
  • Draslík 338.8 mg
  • Vláknina 7026.5 mg
  • Vitamín A 7026.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru.

  • 2

    Parmezán nastrouháme. Uvařený chřest necháme na kuchyňské utěrce, nebo na ubrousku okapat.

  • 3

    Okapaný chřest rozdělíme do zapékacích misek nebo ho rozložíme do velké zapékací mísy, poklademe kousky másla, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Zapečený chřest se sýrem podáváme k bílému pečivu.

Komentáře k receptu