Chřest zapečený po milánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Šunka dušená
  • 400 g Chřest sterilovaný
  • 100 ml Protlak rajčatový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Bešamel
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 498 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 212 mg
  • Draslík 212.6 mg
  • Vláknina 3297 mg
  • Vitamín A 3297 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okapaný chřest rozdělíme do čtyř misek vymazaných máslem.

  • 2

    Bešamel promícháme se žloutky, jemně nakrájenou šunkou, nasekanou petrželkou a rajčatovým pyré.

  • 3

    Připravenou omáčkou přelijeme porce chřestu, zasypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v rozpálené troubě.

  • 4

    Podáváme s pečivem nebo italskými tyčinkami grissini.

Komentáře k receptu