Pomazánka z tresky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 490 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 24.5 mg
 - Draslík 46.5 mg
 - Vláknina 194.8 mg
 - Vitamín A 194.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z tresky nakrájíme na malé kousky, anglickou slaninu na slabé proužky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kousky tresky, přilijeme trochu mléka, osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře, pánev zakryjeme a necháme několik minut dusit.
 - 
                                3
Obsah pánve překlopíme do mísy, přilijeme smetanu a štouchadlem vše rozmačkáme. Jednotlivé porce pomazánky ozdobíme proužkem anglické slaniny.
 - 
                                4
Tuto pomazánku používáme na tousty, jednohubky a podobně.