Sýrový krém smažený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Rýže dušená
  • 4 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 60 g Strouhanka
  • 2 g Pepř cayenský
  • 300 g Chléb toastový
  • 150 g Sýr Gruyére
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Olej olivový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 771 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 199.4 mg
  • Draslík 207.6 mg
  • Vláknina 6863.8 mg
  • Vitamín A 6863.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme mouku, rýži, sůl, pepř, cayenský pepř, strouhaný muškát, přidáme 3 vejce. Dobře promícháme a povaříme asi 5 minut.

  • 2

    Do horké hmoty přisypeme strouhaný sýr, necháme vychladnout. Vychladlou hmotu vyklopíme na prkénko, nakrájíme na jednotlivé porce velikosti krajíčku chleba, namočíme v rozkvedlaném vejci, obalíme ve strouhance, na oleji osmažíme z obou stran.

  • 3

    Každou porci smaženého sýrového krému položíme na krajíček toastového chleba a ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu