Uzený bůček pečený se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 600 g Vepřový bok uzený
  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 2259 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 70.5 mg
  • Draslík 1407.3 mg
  • Vláknina 25033.1 mg
  • Vitamín A 25033.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 183 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí nakrájíme na nudličky a spaříme vroucí vodou. Maso nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme nahrubo.

  • 2

    Maso na sádle v pekáči orestujeme, přidáme okapané zelí, sůl, pepř, zamícháme, zalijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Občas promícháme, je-li třeba, podlijeme horkou vodou. Když je maso téměř měkké, odklopíme poklici a maso dopečeme.

  • 3

    Když se šťáva vypeče, zasypeme maso sýrem a bez poklice necháme zapéct.

Komentáře k receptu