Pečený uzený bůček v pórku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Vepřový bok uzený
  • 500 g Pórek
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 4 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Sýr Čedar
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 1040 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 299.6 mg
  • Draslík 460 mg
  • Vláknina 4682.3 mg
  • Vitamín A 4682.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 136.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý pór pokrájíme na silnější kolečka. Uzený vařený bůček nakrájíme na plátky silné asi 7-8 mm. Tvrdý sýr nastrouháme.

  • 2

    V rendlíku si rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme k ní 12% smetanu a pomalu za častého míchání uvaříme omáčku. Ochutíme ji solí a pepřem, odstavíme z plotny a přimícháme sýr a žloutky.

  • 3

    V pánvi si rozehřejem olej s máslem, na kterém podusíme pórek. Pekáček vytřeme 2 lžícemi másla, vložíme do něj podušený pórek a přelijeme omáčkou. Po celém povrchu poklademe plátky bůčku. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C-240°C přibližně 25-35 minut dozlatova.

  • 4

    Pórek s bůčkem podáváme jako hlavní jídlo.

Komentáře k receptu