Uzený bůček s brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřový bok uzený
  • 6 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1797 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 61.7 mg
  • Draslík 1006.1 mg
  • Vláknina 7039.5 mg
  • Vitamín A 7039.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na tenké plátky nakrájený bůček, podlijeme a dusíme.

  • 2

    Po 10 minutách přidáme oloupané a na kostky nakrájené syrové brambory, sůl, pepř, bobkový list, protlak, dle potřeby podlijeme a pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 3

    Hotový pokrm posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu