Pečené hovězí nudličky s kořením
Suroviny
- 800 g Hovězí maso zadní
 - 130 g Slanina vepřová
 - 700 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
 - 2 kávová lžička Tymián sušený
 - 0.25 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Ocet jablečný
 - 0.27 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 474 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 138.1 mg
 - Draslík 175.9 mg
 - Vláknina 2536.5 mg
 - Vitamín A 2536.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso nakrájíme na střední nudličky, cibuli a slaninu na kostičky, stroužek česneku na plátky.
 - 
                                2
Maso orestujeme na oleji, osolíme a děrovanou naběračkou vyjmeme na talíř. Ve výpeku zpěníme cibuli se slaninou, zaprášíme moukou, orestujeme, rozmícháme s pivem dohladka a alespoň patnáct minut povaříme. Do omáčky vložíme zpět maso, přidáme koření, přilijeme ocet a pod poklicí v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké.