Hovězí roláda s olomouckými tvarůžky pečená na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Šunka dušená
  • 200 g Tvarůžky olomoucké malé
  • 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 1 polévková lžíce Hořčice dijonská
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 238.9 mg
  • Draslík 60.9 mg
  • Vláknina 706.5 mg
  • Vitamín A 706.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, olomoucké tvarůžky podélně rozpůlíme.

  • 2

    Na másle zpěníme cibuli, vmícháme vejce, za stálého míchání je necháme srazit.

  • 3

    Z masa rozkrojíme a naklepeme plát, který osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na plát rozložíme usmažená vejce, položíme nakrájenou šunku, olomoucké tvarůžky, plát masa srolujeme a ovážeme potravinářským provázkem.

  • 4

    V pekáči na rozehřátém oleji orestujeme roládu ze všech stran, až maso zhnědne. Poté roládu zalijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Roládu občas obrátíme, přelijeme šťávou, je-li třeba, podlijeme vroucí vodou.

  • 5

    Hotovou roládu vyjmeme z výpeku. Když „vydechne“, odstraníme provázek a nakrájíme maso na plátky, které přelijeme výpekem.

Komentáře k receptu