Roštěnky dušené na pivě s kečupem a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0.6 mg
  • Draslík 76.7 mg
  • Vláknina 1474.6 mg
  • Vitamín A 1474.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme, roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, zaprášíme mletou paprikou a obalíme v mouce, křen očistíme a jemně nastrouháme, tvrdý chléb nastrouháme.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, vložíme plátky masa a orestujeme, až maso zhnědne. Maso zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso téměř měkké. Poté na maso vyjmeme, do šťávy vmícháme kečup s nastrouhaným chlebem, promícháme, vrátíme zpět maso a dovaříme.

  • 3

    Na talíři každý plátek masa posypeme křenem.

Komentáře k receptu