Roštěnky dušené na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Masox
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 dl Víno bílé
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 2193 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 563.8 mg
  • Vláknina 4969.8 mg
  • Vitamín A 4969.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Sladkokyselou okurku nakrájíme na malé kousky. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.

  • 2

    Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli, přidáme roštěnky a

  • 4

    zprudka je obou stranách opečeme dozlatova. Pak oheň zmírníme, přilijeme bílé víno a pomalu je přikryté pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme vývarem z Masoxu. Před koncem dušení k roštěnkám přidáme nakrájenou okurku a ještě krátce vše již odkryté provaříme.

Komentáře k receptu