Smetanová zelná polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 6 g Kmín celý
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 400 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 l Voda pitná
  • 1 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1331 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 74.7 mg
  • Draslík 575.3 mg
  • Vláknina 7140 mg
  • Vitamín A 7140 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 177.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, uvaříme ve slané vodě doměkka. Mezitím osmažíme na másle cibuli nadrobno, přidáme nakrouhané zelí a vaříme asi 10 minut. Hovězí vývar přivedeme k varu, přilijeme smetanu, ve které rozmícháme do hladka mouku, osolíme, opepříme, okmínujeme, necháme 2 minuty povařit. Do odstaveného vývaru vmícháme uvařené zelí. Na talíř rozložíme čtvrtky vařených brambor a zalijeme polévkou.

Komentáře k receptu