Smetanová zelňačka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 350 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 l Voda pitná
  • 3 dl Smetana čerstvá ke šlehání
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 500.9 mg
  • Vláknina 8602.8 mg
  • Vitamín A 8602.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme hlávku zelí, rozkrojíme, vykrojíme z jedné poloviny košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Oloupeme a omyjeme brambory, nakrájíme je na kostičky a spolu se zelím dáme do hrnce. Přilijeme vodu, přidáme sůl, kmín a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, hrnec zakryjeme a pomalu vaříme 20 minut.

  • 2

    Ve smetaně rozmícháme dohladka mouku a před koncem vaření ji do polévky přimícháme. Přidáme Vegetu, provaříme 1 minutu, přidáme omytý, nadrobno pokrájený kopr a podáváme.

Komentáře k receptu