Polévka z mleté zeleniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Petržel kořen
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 1348 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 218.4 mg
  • Draslík 368.8 mg
  • Vláknina 3628.3 mg
  • Vitamín A 3628.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 86.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě a scedíme. Vychladlou zeleninu umeleme na masovém strojku. Hovězí vývar přivedeme k varu, zeleninu do něj vmícháme a povaříme 2 minuty. V troše studené vody rozmícháme mouku dohladka a za stálého míchání ji vlijeme do polévky, osolíme, opepříme a povaříme další 2 minuty. Do polévkové mísy nalijeme smetanu, ve které rozkvedláme žloutky, všechno zalijeme horkou polévkou a promícháme. Servírujeme ozdobené petrželkou.

Komentáře k receptu