Kuře dušené v pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 40 g Olej rostlinný
  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kuře
  • 2 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1249 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 94 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 351.7 mg
  • Draslík 877.1 mg
  • Vláknina 1733.1 mg
  • Vitamín A 1733.1 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře naporcujeme, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Kuře ze všech stran osmažíme na másle s olejem, přidáme cibuli, sůl, pepř, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme. Po dvaceti minutách přidáme protlak a ocet. Když je kuře měkké, vmícháme do omáčky smetanu.

Komentáře k receptu