Hovězí roštěná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 5 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 20 dkg Slanina vepřová
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 46.7 mg
  • Draslík 145.7 mg
  • Vláknina 1525.9 mg
  • Vitamín A 1525.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naklepeme a nařízneme plátky hovězí roštěnky, osolíme, potřeme hořčicemi a paprikou.

  • 2

    Oloupanou a nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, až zesklovatí vložíme roštěnky. Necháme je zatáhnout, podlijeme vodou a dusíme 45 min.

  • 3

    Měkké maso vyndáme, do směsi nalijeme smetanu a rozmixujeme.

  • 4

    Maso vložíme do omáčky a podáváme.

Komentáře k receptu