Hovězí roštěná pečená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Olej rostlinný
  • 600 g Bramborový knedlík
  • 700 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 894 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 195 mg
  • Draslík 98.4 mg
  • Vláknina 265 mg
  • Vitamín A 265 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na malé hranolky a roštěnou vcelku prošpikujeme.

  • 2

    Hovězí roštěnou vcelku osolíme, opepříme, vložíme do pánve na rozpálený olej a ze všech stran zprudka osmažíme. Přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem, vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut.

  • 3

    Maso vyndáme, nakrájíme na plátky, šťávu zjemníme máslem, podle potřeby naředíme vývarem, dochutíme solí, pepřem, provaříme a odstavíme.

  • 4

    Vhodnou přílohou je bramborový knedlík.

Komentáře k receptu