Kuřecí řízky se zeleninou a smetanou
Suroviny
- 800 g Kuřecí prsa
 - 150 g Mrkev kořen
 - 150 g Petržel kořen
 - 150 g Celer bulvový
 - 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 250 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Libeček
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 105 g
 - Sodík 431 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 161.5 mg
 - Draslík 1170.7 mg
 - Vláknina 6815.6 mg
 - Vitamín A 6815.6 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sušeným libečkem a obalíme v mouce.
 - 
                                2
Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme kuřecí řízky, osmažíme, vsypeme kořenovou zeleninu, promícháme, zarestujeme, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme až je maso měkké.
 - 
                                3
Do hotové omáčky vmícháme smetanu a necháme prohřát.