Vepřový steak na toastovém chlebu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 350 g Vepřová panenka
  • 125 g Mozzarella
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 715 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 54.9 mg
  • Draslík 852.2 mg
  • Vláknina 6968 mg
  • Vitamín A 6968 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky. Maso osolíme a opepříme.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém másle opékáme plátky asi 4 minuty, vyjmeme je a necháme stranou. Do výpeku vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a na kolečka nakrájenou cibulku. Krátce osmahneme, osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a vše ještě osmahneme.

  • 3

    Toastový chléb nasucho opečeme a na krajíčky rozdělíme žampiony a maso. Obložíme plátky mozzarelly a zapékáme v troubě pod grilem asi 5 minut.

Komentáře k receptu