Vepřový steak plněný špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 9 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 800 g Vepřová kýta
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 20 g Koření grilovací
  • 40 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1123 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 147 mg
  • Draslík 1287.3 mg
  • Vláknina 5885 mg
  • Vitamín A 5885 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenátové listy vhodíme do vroucí osolené vody a necháme 3 minuty blanšírovat. Scedíme a necháme okapat. Vyšší vepřové steaky nařízneme vprostřed, aby vznikla dostatečná kapsa na naplnění.

  • 2

    Na másle zpěníme cibuli nasekanou nadrobno a prolisovaný česnek, přidáme okapaný špenát a necháme 4 minuty podusit. Osolíme, opepříme a zjemníme smetanou. Hotovým špenátem naplníme kapsy, sepneme párátkem, maso ochutíme grilovacím kořením a necháme péct na grilu 5 minut z každé strany dozlatova.

Komentáře k receptu