Kachna pečená na pivu s nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Šunka dušená
  • 120 g Játra kachní
  • 550 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2.5 kg Kachna domácí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1900 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 174 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 516.1 mg
  • Draslík 973 mg
  • Vláknina 2109.4 mg
  • Vitamín A 2109.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu očistíme a posypeme tymiánem.

  • 2

    Nádivku připravíme následovně: na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájená játra, podlijeme 100 ml piva a podusíme. V mezičase nakrájíme na kostičky rohlíky, přelijeme 100 ml piva, vmícháme rozšlehané žloutky, drobně pokrájenou šunku a jemně posekanou petrželovou nať, sůl a pepř.

  • 3

    Poté vmícháme prochladlou směs s játry. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do nádivky a naplníme nádivkou břišní dutinu kachny. Břicho zašijeme, kachnu vložíme do pekáče, podlijeme zbylým pivem a pečeme pod poklicí v předehřáté troubě. Když je maso poloměkké, poklici odstraníme a kachnu dopečeme, až je měkké a kůrka křupavá. Maso občas poléváme výpekem a kachnu propichujeme, aby vytekl tuk.

Komentáře k receptu