Bhaji zeleninové
Suroviny
- 110 g Mouka pšeničná celozrnná
 - 50 g Rýže dušená
 - 100 g Šalotka
 - 10 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 230 ml Voda pitná
 - 56 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 ks Kedlubna
 - 1 ks Lilek
 - 2 polévková lžíce Kari koření
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 257 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 650.8 mg
 - Vláknina 13062.7 mg
 - Vitamín A 13062.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.5 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z celozrnné pšeničné mouky, soli, kypřicího prášku, kari, kurkumy, mletého nového koření, rýže a 230 ml vody utvoříme těsto. Přidáme drobně nakrájenou šalotku, nastrouhané kedlubny, lilek, důkladně promícháme a z hmoty utvoříme malé kuličky.
 - 
                                2
Do pánve wok nalijeme olej, rozpálíme a postupně smažíme kuličky, dokud nezezlátnou a nejsou křupavé. Usmažené kuličky dáme okapat na papírové ubrousky.